De winkelwagen is leeg

Ons geheime recept

De Kamphuisen Siroopwafel is al twee eeuwen een grote inspiratiebron voor veel andere stroopwafelbakkers. Kamphuisen wafels zijn anders dan gewone stroopwafels. Dat komt omdat de koek anders is dan bij een zogenaamde spouwwafel. Een stroopwafel wordt net niet gaar gebakken en daarna doorgesneden om de stroop ertussen te smeren. De unieke aan de Kamphuisen Siroopwafels zijn de twee knapperige, dubbel gebakken krokante koeken. Ze worden bij elkaar gehouden worden door huisgekookte karamelsiroop. Hierdoor smaakt een Kamphuisen Siroopwafel anders of - zoals onze bakkers zeggen - onstaat er een heel ander mondgevoel.

Het recept stamt uit ca. 1810 en is al die tijd bewaard gebleven. Het komt van de bakkersfamilie Kamphuisen en is van generatie op generatie zorgvuldig doorgegeven. Dit recept, de basis voor de huidige wafel, ligt veilig in onze kluis.

Kamphuisen Siroopwafels zijn een inspiratie voor Goudse kok Toby Tredgett; hij maakte twee heerlijke gerechten met Kamphuisen Siroopwafels:

Italiaans vanille-ijs met Kamphuisen

Kamphuisen Zoervleisj

Nieuws

 • Recept uit 1810, verpakking van nu

  Banketbakkerij de Vlaam heeft de in Gouda bekende Kamphuisen Siroopwafels in een nieuwe verpakking gestoken. Kamphuisen Siroopwafels zijn krokante siroopwafels gebakken volgens het originele recept...

  Lees meer...

 • Kamphuisen 5st.

  5 stuks verpakt in folie

  € 1,95
 • Kamphuisen 10st.

  10 wafels verpakt in tray

  € 3,75
 
 
 
 
 
 
Algemene voorwaarden | Privacy policy | © Banketbakkerij de Vlaam: 0182 639987